• 1
  • Home
  • Media
  • News
  • Σύρος, το νησί που επιβάλλεται και με το τρίαθλο του!

Σύρος, το νησί που επιβάλλεται και με το τρίαθλο του!

Δεν είναι μόνο η «αρχόντισσα» του Αιγαίου και προορισμός χιλιάδων επισκεπτών που απολαμβάνουν τις φυσικές ομορφιές και τον πολιτισμός της. Η Σύρος αναπτύσσεται δυναμικά στον τομέα του θεματικού τουρισμού και με το TRIMORESyrosTriathlonεπιβάλλει τον εαυτό της ως το υπόδειγμα του αθλητικού τουρισμού. Η διοργάνωση που έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της Σύρου,  συμβάλλει δυναμικά στην αθλητική ανάπτυξη του νησιού και το τοποθετεί σε περίοπτη θέση στο χάρτη των Premiummultisport events. Μέσα από μια σειρά σημαντικών δράσεων η Σύρος καταφέρνει κάθε χρόνο να ενδυναμώσει την τουριστική της κίνηση και να επιμηκύνει την τουριστική σεζόν.

ΤοTRIMORESyrosTriathlon διεξάγεται -ως θεσμός πλέον-για τρίτη χρονιά την περίοδο 21-24 Ιουνίου 2018  και αγκαλιάζει με τα σπορ και τις ψυχαγωγικές – πολιτιστικές δραστηριότητες του ολόκληρο το νησί. Καινοτομώντας από την αρχή κάθε χρόνο και θέτοντας νέους - υψηλότερους στόχους, ξεπερνά τα όρια ενός απλού αθλητικού γεγονότος και γίνεται μια πολυήμερη γιορτή αθλητισμού και πολιτισμού.

open water swimming 7 20170623 1438468424 aqua aerobic 2 20170623 1757894958

Το 2016 με ενέργειες που ξεκίνησαν από το 2015 πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο το 1ο  TRIMORESyros Triathlon. Από την αρχή η διοργάνωση είχε χαρακτήρα μιας πολυήμερης γιορτής μέσα στην οποία υπήρχαν πολλά αθλητικά και πολιτιστικά γεγονότα. Μπορεί να καθιερώθηκε με τον τίτλο «Syros Triathlon», όμως περιλαμβάνει μια σειρά από σημαντικά σπορ και γεγονότα το ίδιο δυνατά και επιθυμητά. Δεν απευθύνεται μόνο σε αθλητές. Απευθύνθηκε σε παιδιά, σε μη αθλητές, σε συνοδούς, στο σύνολο των ανθρώπων που ήρθαν στη Σύρο. Στόχο είχε να περάσουν καλά στο νησί, ξεκινώντας εκεί το εκάστοτε καλοκαίρι και ανακαλύπτοντας το μαγευτικό νησί μέσα από τις δραστηριότητες του event σε κάθε γωνιά σχεδόν του νησιού.  Όπως επισημαίνει ο Κωνσταντίνος Μητρόπαπας, επικεφαλής της TRIMOREπου διοργανώνει το event«απώτερος στόχος έξω από το αθλητικό κομμάτι είναι να γνωρίσουν το νησί και είμαστε σίγουροι ότι θα τους συναρπάσει. Θέλουμε να ταυτίσει μια εξαιρετική εμπειρία που θα ζήσει στη διάρκεια του event με τους φίλους ή την οικογένειά του, με την ιδιαίτερη ομορφιά και αισθητική του νησιού. Εκείνες τις ομορφιές για τις οποίες το αγαπήσαμε κι εμείς και αν είναι δυνατόν να το μετατρέψουν σε συχνό προορισμό τους, επαναλαμβάνοντας επισκέψεις και εμπειρίες, πέραν από την περίοδο του αγώνα. Ουσιαστικά αποσκοπούσαμε στην ενδυνάμωση της τουριστικής ανάπτυξης».

city running 2 20170624 1409759237   city running 148 20170628 1254672354  city running 13 20170625 1529413147

Από τότε η καρδιά της Σύρου χτυπάει στους ρυθμού του TRIMORESyrosTriathlon. Το 2017 η διοργάνωση στόχευε σε μεγαλύτερη ανάπτυξη και άπλωσε αθλητικές δραστηριότητες έξω από την Ερμούπολη. Η  κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης, έγινε στις ανατολικές ακτές σε διάταξη παράπλου και ουσιαστικά έφερε τον κόσμο σε επαφή με την ανατολική Σύρο από θαλάσσης, έγιναν δραστηριότητες στον Φοίνικα με SUPκαι Kayakevent. Στον Γαλησσά οι αθλητές δοκίμασαν τις δυνατότητες τους στο WaterTriathlon και ξεσηκώθηκαν με το AquaAerobic. Οι δραστηριότητες εκτός Ερμούπολης έγιναν με αρκετά μεγάλο κόστος από πλευράς της διοργάνωσης και ο στόχος να γνωρίσουν οι επισκέπτες ένα υπέροχο κομμάτι του νησιού, είναι σαφές ότι επιτεύχθηκε.

Φέτος, τρίτη χρονιά της διοργάνωσης, η TRIMOREανεβάζει τον πήχη ψηλότερα και αυξάνει την επένδυση σε κόστος και χρόνο «απλώνοντας» δραστηριότητες σε νέες τοποθεσίες στο νησί, δίνοντας την ευκαιρία στον επισκέπτη να «αγκαλιάσει» τη Σύρο, ενώ παράλληλα ενισχύει σημαντικά τις παιδικές δραστηριότητες σώματος και πνεύματος δίνοντας το ξεχωριστό στίγμα με πιο ξεκάθαρο τρόπο!

 2 20170624 1671428357     2 20170624 1893754200

Σύμφωνα με τον κ. Μητρόπαπα, αν  κάποιος αναρωτηθεί τι έχει προσφέρει το SyrosTriathlon στη Σύρο, η απάντηση έρχεται όχι μόνο από τους αριθμούς αλλά και από το θετικό αποτύπωμα της διοργάνωσης στην κοινωνία του νησιού.«Αυτό που εύκολα θα μπορούσε να δει κάποιος είναι πως με στοιχεία της BlueStar, 2.500 άνθρωποι ήρθαν στο νησί της Σύρου. Οι άνθρωποι αυτοί ταξίδεψαν, διέμειναν, ξόδεψαν στη Σύρο. Ήρθαν και έμειναν τουλάχιστον τρεις ημέρες. Η εκτίμηση ανεβάζει το ποσό που δαπανήθηκε πέραν του μισού εκατομμυρίου ευρώ, ενώ μεγάλος μέρος του budget της διοργάνωσης «έφτασε» στην οικονομία του νησιού μέσω των συνεργατών που επέλεξε η διοργάνωση. Το έμμεσο αλλά μεγαλύτερο κέρδος του νησιού είναι πως γνώρισαν το νησί περισσότεροι άνθρωποι και πολλοί από αυτούς ήρθαν ξανά το καλοκαίρι. Είναι πλέον σχεδόν σίγουρο πως η Σύρος επιβλήθηκε ωςο αγαπημένος τους προορισμός».

Πέρα από το οικονομικό όφελος του νησιού η διοργάνωση έχει εστιάσει και στους νέους ανθρώπους και στη σχέση των Συριανών με τον αθλητισμό. «Ένα καινούργιο σπορ έχει αναπτυχθεί στο νησί, το τρίαθλο. Η κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης γνωρίζει μέρες άνθησης σε ένα νησί που δεν είχε διοργανώσει τέτοιο άθλημα ξανά και τώρα είναι στους καλλίτερους, ασφαλέστερους και επιβλητικότερους αγώνες της Ελλάδος. Νέοι άνθρωποι στρέφονται προς αυτά τα σπορ και προετοιμάζονται όλο το χρόνο για να συμμετάσχουν στην διοργάνωση. Είναι χαρακτηριστικό, μέσα στην κληρονομιά που αφήνει μια διοργάνωση σε ένα τόπο, στο πρόγραμμα υπάρχει παιδικός αγώνας τριάθλου και αγώνες κολύμβησης ανοικτής θαλάσσης και τρεξίματος πόλης για παιδιά, ενώ πολλές ψυχαγωγικές δραστηριότητες πρόκειται να εγείρουν των ενδιαφέρον των πιτσιρικάδων ώστε να μεγαλώσουν κοντά στον αθλητισμό και για τα επόμενά τους χρόνια να νοσταλγούν τη Σύρο που τους προσέφερε τέτοιες ανεξίτηλες χαραγματιές στο νου τους»

«Οι αθλητές πρεσβευτές της Σύρου»

Η διοργάνωση σύμφωνα με τον Δήμαρχο Σύρου κ. Γιώργο Μαραγκό είναι αποτέλεσμα της αρμονικότερης συνεργασίας της τοπικής αυτοδιοίκησης και του ιδιωτικού τομέα. «Οι μεγάλες διοργανώσεις φέρνουν τη μεγαλύτερη προβολή που θα μπορούσε να έχει το νησί μας. Στόχος μας είναι να πετύχουμε μέσα από την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού την ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Οι χιλιάδες αθλητές και επισκέπτες ενός απαιτητικού και ιδιαίτερου αθλητικού γεγονότος όπως το Syros Triathlon είναι οι μεγαλύτεροι πρεσβευτές της Σύρου.Επίσης με επίκεντρο την διοργάνωση καλλιεργούμε αθλητικά πρότυπα στην νεολαία και έχουμε εντάξει στην κουλτούρα του Συριανού τον αθλητισμό ως τρόπο ζωής».

«Είμαστε υπερήφανοι για την απόφαση μας να στηρίξουμε την έμπνευση των ανθρώπων της TRIMORE και ευχαριστούμε όλους όσους θα βρεθούν στο νησί μας είτε ως αθλητές, είτε ως επισκέπτες» δηλώνει οΑντιδήμαρχος Αθλητισμού Γουλιέλμος Πρίντεζης.

  30 20170625 1564756477    66 20170625 1246161828

Τι θα ζήσουμε το 2018

Τέσσερις ημέρες γεμάτες δράση από τις 21 έως 24 Ιουνίου.  Πληθώρα αθλητικών και πολιτιστικών γεγονότων για όλες τις ηλικίες και δυνατότητες προσφέρουν την μέγιστη εμπειρία σε όλους τους συμμετέχοντες και θεατές.

Η διοργάνωση φέτος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τον Αγώνα The Braves (5.5km Kολύμβηση Ανοικτής Θαλάσσης/Ολυμπιακό Τρίαθλο/10km CityRunning), τον Αγώνα The Braves Light (3.5km Kολύμβηση Ανοικτής Θαλάσσης/Half Ολυμπιακό Τρίαθλο/5km CityRunning), τον Ατομικό και Ομαδικό Αγώνα Τριάθλου (Olympic Distance&Half Olympic Distance), τους Αγώνες Δρόμου Πόλης 5 χλμ. και 10 χλμ., τους Αγώνες Κολύμβησης Ανοικτής Θαλάσσης 500 μέτρων, 3.5 χλμ., 5 χλμ., αλλά και 10 χλμ για επιλεγμένους κολυμβητές, τον Αγώνα Κολύμβησης Μετ’ Εμποδίων και ασφαλώς τον Αγώνα HalfIronDistance.

Εκτός από τους αγώνες των ενηλίκων, η διοργάνωση θα περιλαμβάνει επίσης τον ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά Αγώνα Παιδικού Τριάθλου, κολύμβησης ανοικτής θαλάσσης μικρών αποστάσεων, τρεξίματος πόλης, ξεσηκωτικό Aqua Aerobic αλλά και ποδηλατική βραδυπορία, αγώνες σκακιού σε παράλληλα γήπεδα, kidsyoga!

Εκείνο όμως που μένει αξέχαστο μετά τις απλωτές στο Αιγαίο , τις πεταλιές και το τρέξιμο στην ονειρεμένη Σύρο, είναι η τελετή απονομών στα σκαλιά του Δημαρχείου…ένα «αθλητικό παραμύθι» και το μαγευτικό κλείσιμο της αυλαίας με την ομοβροντία στο Κόμητο την Κυριακή το βράδυ: Yoga στο ηλιοβασίλεμα, νυχτερινή κολύμβηση σε ζευγάρια και beachparty στην άμμο!

  4 20170624 1460278699   3 20170623 1375091979



Major Sponsors
 

  

ZAGORI ENG NEGATIVE        COS LOGO EN TG ST REG 4C PS

Screenshot 2018 07 03 11.31.30                    OPAP CORPORATE LOGO eng

 


Thematic Sponsors

  

carglass     suunto       BUFF logo     Î£Ï‡ÎµÏ„ική εικόνα  ostraconmed  COCOMAT  COCO MAT bikePowerBarLogo 2018  Î‘ποτέλεσμα εικόνας για dna nutricoach  Î‘ποτέλεσμα εικόνας για zealots of nature logo  Î£Ï‡ÎµÏ„ική εικόνα



Major Supporters

 

blue star logoo v1    mineta logo v1   microsport logo

         orsero                Î‘ρχική        Î‘ποτέλεσμα εικόνας για keridis works

 

 


  runmore 1               SUP Event by                               Supporters City Running 

 

 BIC-SPORT Logo-HR                  Christodoulou en    epsa en    nisos el 

Hellenic (Greek), small, family, provincial businesses… are “running” together showing the way”.


 


       logo 4 epoxes2 en        logo newsletter

 


 

Voluntary Supporters

    

Lalizas logo sloganonezipperBiokinisi Logo DUST CREAM LOGO gourgourakiaLOGO ntanos logoitbiz logo plastika syrou logo

 Maistrali Group logo v2  maistrali carrental 200x200 002   logo syros express   kteo syrou davaris logo v2  Matcha Maiden Logo SquareBIC-SUP LogoDiamond-HR 

swimmingshop logo proof myathlete

Patrons


  apson LOGO  Lifeguard   TrLogo website shadow v2 logo oftc MELISSA LOGOmarathon bikes

 

Media Sponsors


 EPTlogo     ΕΡΑ Σπορ transparent      COSTV LOGO ST ONBRIGHT BOX CMYK         sportfm946    Screenshot 2018 05 29 16.41.19

 rnflogo     iRun logo web 01 NEW

 logo koini gnomi   go2syros           SyrosToday logo naxostimes logoatlantea logologo travel guide v2

                CYCLADES24 SITE  logo syros sports  sportcyclades logo c24 2 μεσόγειος στο κόκκινο

 

 

Media Partner


Αποτέλεσμα εικόνας για innews logo

                                Under the Auspices                               With the Approval of

LOGO GGA copy  eot       EOMOP Logo                                                         KOE Logo    

 

 

Supported by


EC REP EL EP Signature RGB EL

racefinder

London Triathlon Show

PhotoGallery